Byt till blått tema

007-rekord

Välkommen till den enda rekordsamlingen på Internet helt baserade på James Bond och hans värld. Rekorden är inte på något sätt fullständiga, tvärtom kommer de fortlöpande att kompletteras med fler, gärna efter tips från läsekretsen.

Under årens lopp har Bondfilmerna gett upphov till flera rekord och imponerande bedrifter.
Vissa har till och med blivit världsrekord. Det kanske mest kända är den längd på 2,17 meter som Richard “Jaws” Kiel innehade – han har omnämnts i Guinness rekordbok som den längsta skådespelaren. Andra personligheter i serien som gått att slå upp i rekordboken är till exempel Christopher Lee (Mannen med den gyllene pistolen) och stuntmannen Vic Armstrong. Och att Bondfilmerna inte minst är den längsta och mest framgångsrika filmserien har väl ingen kunnat missa?

Här kan ni bland annat läsa om de mest inkomstbringande Bondfilmerna och biljettrekord, vilken som är den kortaste filmen i serien, vilken Bond-skådespelare som beställt vodka martini flest gånger, de yngsta och de äldsta Bondbrudarna, och udda Bondfilmsaffischer.
Går man djupare in i sidorna kommer man även stöta på mindre kända och udda rekord, som rör allt från årgångschampagner till vilken Bond-skådespelare som desarmerat flest atombomber.

Det är inte utan att man häpnar över all kuriosa och rekord som de många James Bondfilmerna bjudit på under årens lopp – och fler lär det bli! Hoppas att ni kommer få många trevliga lässtunder med dessa sidor och upptäcka ett och ett annat rekord ni inte kände till innan.

Det finns massvis av detaljer kring rekorden och vi kan givetvis ha missat en och annan av dem. Vi tar gärna emot tips och synpunkter från läsekretsen!

J (numera L) Svalberg, oktober 2009

Ni kan nå oss på “rekordredaktionen” via min e-post, leosvalberg@gmail.com, eller Thomas Drugg.

Rekordkategorier

Rekord-
kategorier

James Bond-skåde­spelarna
Övriga skåde­spelare
Drinkar
Film­makare, stunts & effekter
Musiken
Allmänna rekord
www.Agent007.nu