Byt till blått tema

Sprit, kvinnor och cigarretter tog livet av James Bond

Det engelska månadsmagasinet Men’s Health lät i början av 1997 läkare och psykologer studera James Bond, hans liv och leverne.

Resultatet blev alarmerande: Bond är död eller döende, paranoid, impotent och alkoholiserad.

Psykologen Mike Berry har gjort en psykologisk profil med bakgrund i att Bond blev föräldralös vid 11 års ålder (föräldrarna omkom i en bergsklättringsolycka), förlorade oskulden på en bordell i Paris vid 16 och dödade sin första älskarinna, madame Martha Debrandt, året därpå. Berry är hård i sin bedömning: “Bond är en känslomässigt hämmad psykopat av typen A som lider av posttraumatisk stress.” “Störningarna var ett faktum redan i barndomen”, fyller professor Bruce Pitt i.

Bonds dagliga alkoholkonsumtion – en vodka martini, en cocktail, whisky, vitt vin och bourbon – har medfört att han inte längre klarar av att sköta sitt jobb i Secret Service. Spriten bör också ha lett till “häftiga lynnesutbrott och ett krympande av könsorganen”.
Alkoholen har dessutom skadat hans lever så att den inte klarar av att bryta ned östrogen, det kvinnliga könshormonet. Bond börjar få bröst och har dessutom blivit impotent.

Hans sexuella utsvävningar gör honom också till “en provkarta på sexuellt överförbara sjukdomar”. Då har vi ändå inte nämnt Bonds omfattande rökning!

Det blev alltså varken Dr. No, Goldfinger eller Blofeld som tog död på James Bond, utan hans egna levnadsvanor! Så kan det gå.

www.Agent007.nu