Byt till blått tema

007: Everything Or Nothing

Under mars 2004 arrangerade Agent007.nu tillsammans med svenska EA GAMES en tävling där man kunde vinna ett ex av spelet 007:Everything Or Nothing, samt affischer. Läs mer om tävlingen här.

Torsdagen den 26/2 2004 släpptes årets mest efterlängtade spel för oss Bondfans.
Spelet är såklart 007 : Everything or Nothing, vilket ni alla säkert vet är det som de flesta Bondfans tror att EON Productions (produktionsbolaget som ju gör Bondfilmerna) står för.

Det som skiljer detta spel från de vi sett tidigare är att karaktärerna inte bara liknar våra hjältar, James Bond (Pierce Brosnan), M (Judi Dench), och Q (John Cleese) m fl, utan de riktiga skådespelarna har även låtit sig avscannas för att deras karaktärer skall vara så lika dem som möjligt. Dessutom har de lånat ut sina röster till detta ändamål.

Sist men inte minst är manuset till spelet skrivet av Bruce Feirstein, som ju varit inblandad till manuset i tre av Pierce Brosnans James Bond-filmer.

Spelet är gjort av EA GAMES som ständigt ger oss utmärkta spel på Playstation 2, Xbox och GameCube.

I de tidigare James Bondspelen har man alltid varit Bond på så vis att man styrt honom men aldrig sett honom, hans synfält har varit det man såg. Detta har varit något som jag verkligen inte har gillat, spelen har på det sättet blivit för lika varandra och lika alla andra spel, det har bara varit nya miljöer.
Detta har man nu fixat till. För första gången har man ändrat detta och gjort så att man ser Bond ur ett tredjepersons-perspektiv vilket gör det både enklare och häftigare att se Bond ”in action”. Spelet blir mer som filmerna och mer realistiska.

Erkänner att jag äger en Xbox men att jag inte spelar på den varje dag eftersom tiden knappast räcker till.
Minns när jag själv var ung och spelade Super Mario Bros. Spelvärlden har kommit långt från den tiden med dessa nya spel. Det nya Bondspelet 007 : Everything or nothing är ju till och med textat på svenska om man vill.

Skurken i detta spel är en före detta KGB-agent vid namn Nikolai Diavolo vars röst kommer från Willem Dafoe. Nikolai är en före detta allierad till Max Zorin (skurken i Levande måltavla). Nikolais kumpan är ingen mindre än Jaws, vars röst kommer från allas vår Richard Kiel.

007: Everything or Nothing är så snarlik Bondfilmerna ett spel kan komma. Spelet har till och med ett eget ledmotiv som sjungs av Mya.
Spelet har Brosnan, de fantastiska manickerna, häpnadsväckande platser som Tadzjikistan, Egypten, Peru och New Orleans.
Om det här spelet skulle ha blivit film skulle den säkerligen kostat lika mycket att filma som en vanlig James Bond-film (ca 100 miljoner dollar). Det jag gillar mest är att när man hamnar i knipa så spelas plötsligt James Bond-temat och man vet då att det är allvar 🙂

I spelet finns också extramaterial där man kan se en dokumentär om när spelet gjordes. Tyvärr lämnar det mycket att önska, men man får åtminstone se lite intervjuer med skådespelarna som lånat ut sina röster.

Vill inte glömma att nämna att man kan vara två spelare i detta spel, vilket jag tror är första gången i ett Bondspel, Så nu får åtminstone jag hjälp av sambon när jag slår på min Xbox.

Spelar man spelet med samma still och finess som Bond själv skulle utfört sitt uppdrag kan belönas med olika ”Bond moves”. Det finns en viss mängd ”Bond moves” i spelet och klarar man dem alla får man högre poäng vilket kan göra att man löser olika sorters speciella saker.
Bond använder sig av flera olika hjälpmedel förutom Q:s alla vapen, han kör bil, motorcykel och jagar till och med skurkarna med helikopter i ett av uppdragen.

Avslutningsvis så kan jag bara säga att en av de gånger som jag träffat Bondproducenten Michael G Wilson så passade jag på att fråga honom vad EON egentligen stod för. Han berättade att det är ett gammalt irländskt uttryck som uttalas Aeon och betyder Eternity, vilket på svensk blir ungefär ”I all evighet”.

Bondhälsningar
Stephan Bäckman


007: EVERYTHING OR NOTHING

Tävling under mars 2004

1:a-3:e pris: ett ex av nya Bond-spelet 007: Everything Or Nothing.
Tre vinnare fick varsitt exemplar av spelet.
(OBS! Bilden visar Xbox-versionen, men de tre vinnarna fick välja om de ville ha en version för Playstation 2, Gamecube eller Xbox).

4:e-6:e pris: ett ex av denna snygga affisch för Bond-spelet 007: Everything Or Nothing.
Affischen är 50 x 70 cm stor. Tre vinnare fick varsitt exemplar av den, samt 1 st PS2-demo av spelet.

Tävlingsuppgiften…

…bestod i att svara på denna fråga:

Vad står förkortningen EA i “EA Games” för?

Svar: Electronic Arts

Det var många som kunde svaret på denna tävlingsfråga. Nästan 100 personer skickade in rätt svar i tävlingen, och bland dessa har nu dragits tre personer som vinner varsitt 007: Everything Or Nothing-spel, samt tre personer som vinner varsin Bond-affisch. Grattis!

Vinnare

1:a – 3:e pris: Ett exemplar av EA:s spel 007 : Everything Or Nothing.
De tre som vinner spelet får själva välja om de vill ha en version för Playstation 2, Gamecube eller Xbox.

Följande personer är numera lyckliga vinnare av 1 st 007 : Everything Or Nothing-spel:

Henrik Nilsson, Gällivare
Per Mårtensson, Stockholm
Monika Jaala, Örebro

4:e – 6:e pris: Ett exemplar av affischen 007 : Everything Or Nothing (se bild högre upp på sidan). Storlek 50 x 70 cm.

2004-03-16: (Tanken var ju att det var 70 x 100 cm-affischen som man skulle vinna, men EA fick tyvärr slut på den, så de skickar en 50 x 70 cm-affisch istället, samt 1 st PS2-demo av spelet till dessa tre vinnare).

Följande personer är numera lyckliga vinnare av 1 st 007 : Everything Or Nothing-affisch, samt 1 st PS2-demo av spelet:

Petri Liljeroos, Östersund
Robert Haglund, Västerhaninge
Gustav Hedenborg, Helsingborg

GRATTIS alla ni som vann!

Vinsterna skickades hem till vinnarna direkt från svenska EA GAMES.
Vi tackar svenska EA GAMES för vinsterna, och tackar alla som deltog i tävlingen!

2004-03-16

www.Agent007.nu