Byt till blått tema

Galapremiären för Die Another Day

Skuggis var namnet, och jag tänkte ge er en lite rapport med bilder från Die another day-galapremiären som hölls på Rigoletto i Stockholm den 22 november 2002.

Jag var på väg i till galan i en taxi. Smokingen var på, men det är ett klädesplagg som är överskattat. Ganska avancerat att ta på sig jämfört med jeans och tröja.

Man hade gjort om ingången till Rigoletto så att man gick in genom en en liten ingång i en jättestor DAD-poster.
Eftersom jag knappast är någon kändis vill ingen fotograf fotografera mig. Istället smög jag mig in förbi några B-kändisar som ville bli plåtade, och sökte sedan upp några vänner längre ner i foajén.

Det bjöds på Bollinger champagne och det var väldigt trångt i foajén när alla försökte mingla.

Vi blev ombedda att gå in i salongen och först då upptäckte jag att salongen var knökfull med besökare. Det var endast raden längst fram – i en salong med 900 stolar – som var ledig. Dessutom blev jag tvungen att sitta längst ut i hörnet. Men jag kom ju på att Pierce, Lee och Rosamund skulle komma upp på scen, så det var ju jättebra att jag fick sitta så nära. Jag hade ju ändå redan sett filmen tidigare, så nu fick jag ju chansen att ta lite bilder också.

Medan vi satt där uppträdde den fiolspelade gruppen BOND på scen.
De spelade Bondlåtarna på fiol och deras kläder påminde om zigenarnas i Agent 007 ser rött.

Med hjälp av en videokanon kunde vi se på bioduken vad som hände utanför. Brosnan anlände med sin fru och Rosamund och Lee kom bakom. Många fans fick autografer och till slut steg han in i salongen.

Rosamund Pike och Lee Tamahori

Lee blev intervjuad först, sedan Rosamund och till sist Pierce, som sa att han gillar Stockholm och att komma hit. Fick mig att tänka på att han bara varit här på höstarna, när det är mörkt hela tiden. Tror inte det låg mycket sanning i det uttalandet.

Barbara Broccoli var också med i salongen men hon gick inte upp på scen. Jag uppfattar henne son en kvinna som verkligen håller sig i bakgrunden.

Filmen började…

2,12 minuter senare gick vi ut till de väntande bussarna som skulle ta oss till efterfesten.

Festen var på Nordic Hotels som ligger vid centralstationen i Stockholm. Där hade man stängt av en gata utanför för kvällen, lagt ut en massa snö och is och spelade bondmusik på hög volym. Man hade även en storbildsskärm som visade trailern från filmen.

Bland all is och snö var drinkar utplacerade samt en Jaguar och en snöskoter.

Inuti det ena hotellet bjöds det på mat och musik av klassiskt stil och i det andra hotellet var det mer drinkar och disco.

Efter ett tag dök Brosnan, Rosamund Lee och Barbara upp. Jag hade träffat Barbara vid ett tidigare tillfälle och tog därför mod till mig för att snacka lite med henne. Pierce och Rosamund hade jag också träffat tidigare men det var helst Barbara jag ville prata med. Ville samtidigt inte verka för framfusig så vi talades endast vid i någon minut då jag gratulerade till framgångarna med filmen.

Galapremiärer bjuder ofta på väldigt lite underhållning måste erkännas. Filmen är ju huvudattraktionen och sedan åker man till någon lokal och bjuds på mat och dryck och ibland även dansmöjligheter.

Så när jag upptäckte att klockan var mycket och jag var trött åkte jag hem.

Tyvärr blev det inte mer text än så här. Det hände liksom inget extravagant på denna Bond-gala.

Hälsningar
Skuggis

Skuggis och Jaguaren
www.Agent007.nu